sobota, 29 września 2012

Jej wysokość figa






Kto nie lubi posiadówek ze znajomymi w domu, przy kieliszku wina, z mnóstwem różnorodnych potraw na stole. Moja mama jest mistrzem w robieniu imprezowych koreczków i dipów czosnkowych, ja postanowiłam zrobić dip na słodko. Z figą w roli głównej :)
SKŁADNIKI :
  • 2 figi
  • łyżeczka startego synamonu
  • łyżeczka zmielonego anyżu
  • jogurt naturalny
  • cukier brązowy
PRZYGOTOWANIE:

Figę przekrawamy na pół, i za pomocą łyżeczki wyjmujemy miąższ do miseczki. Następnie dodajemy  2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Wszystko miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy cukru do smaku.
Całość wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.
Dip można jeść z paluszkami, chipsami, a nawet palcami :)

SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz